Followers

Rabu, 27 Oktober 2010

Beruk Kentei

merenung masa depan.

Apa yang korang tengok kat atas tu bukan Teh tau. Kalau sapa yang dh baca post sebelum ni tau la Teh tu sapa. huhu.. Nie beruk kutub utara yang sempat dibela sebulan oleh my father n me. Orang kampung aku panggil spesis ni beruk kentei.


possing ala peter pan.

Waktu first time ayah aku bawak balik dia ke rumah, sayu ja hati ku tengok dia. baik sangat. aku tengok dia. Dia tengok aku then kami berkenalan di situ. huhu.. Dia nie budak lagi. Dalam setahun jagung tu ada la kot. Sebenarnya ayah aku bawak balik dia nie sebab nk suh temankan Teh yang kesepian kat belakang rumah tu. Tp oleh sebab mereka ni berlainan spesis, maka ayah aku pon menyerahkannya beliau kepada penjaga yang lebih layak.

Tengok.. betapa dia begitu selesa dalam pelukan aku. huhu.. Aku sayang gila kat dia. Rasa berat hati sangat nk lepaskan dia pada orang lain.






Sebenarnya korang jangan salah paham. Beruk dalam usia ni dh putus susu. Dah berpisah dengan mak dia. Mak dia dh tak terima dh anak besar ni. Dia suruh berdikari dan pandai-pandai la cari makan sendiri. Tp mungkin dia baru berpisah dengan mak dia, jd anggap aku ni sebagai mak angkat sebelah tok wan dia. Tak pa.. Oleh sebab ko comel, aku boleh trima ko. huhu..




*p/s: wahai beruk kutub utara, rindu betul aku kat ko. Even ko brada dengan family aku hanya sebulan, kenangan kami bersama mu x kan kami lupakan. Hope u will be happy wif your new family.

3 ulasan:

iR berkata...

lpas ni bela beruang kutub utara plak ye...ha3

sEcaWaN hORlick berkata...

huhu... mana la aku nk cari beruang kutub kat negeri panas (perlis) tu... huhu

rose lyzza berkata...

muka kesian gler berok ni..sayu ja tgk...